Vegetarische picknick blog

Lekker gezonde vegetarische picknick

Elke dag picknicken met het mooie weer en met de dik gesmeerde broodjes van Ladessa, wie zou dat nu niet willen? Maar voor een verantwoorde picknick is variatie heel belangrijk. Niet alleen voor een gezonde leefpatroon, maar ook voor een betere wereld. Wij van Ladessa willen je laten zien hoe simpel het is om de vegetarische smeerbeleggen op dezelfde manier te omarmen als de Ladessa vleesvarianten en zo voor jezelf en voor een betere wereld te zorgen. Daarnaast willen wij jou laten zien dat een lekker dik gesmeerde picknick ook bijzonder lekker is met alleen vegetarische hapjes en leuke gezonde familiespelletjes.

Balans
Eten geeft energie en speelt een cruciale rol bij het gezond houden van ons lichaam. Een goed uitgebalanceerde voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging, vormen de sleutel tot een gezonde leefstijl. Wij van Ladessa genieten volop van lekker dik gesmeerde picknick hapjes tijdens deze maanden, maar daarnaast vinden wij het belangrijk om goed gebalanceerd te eten en veel te bewegen. Balans is cruciaal als het op een gezonde leefstijl aankomt vinden wij. Met uitgebalanceerde maaltijden en beschaafde porties zet je een belangrijke, eerste stap op weg naar een goede gezondheid. Ladessa wil graag het goede voorbeeld laten zien. Het is daarnaast belangrijk om gevarieerd te eten, om alle voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond te blijven binnen te krijgen. In een gezonde leefstijl is plaats voor allerlei soorten voedsel zoals vlees, vis, groente, fruit, zuivel, maar het gaat er vooral om hoe vaak en hoe veel je hiervan eet.

Vegetarische picknick met Tomaat Americain
Ladessa Tomaat Americain is een lekkere vegetarische, hartige spread en bestaat uit een fijn gesneden mengsel van tomaten, ui, wortel en paprika. Deze spread is op smaak gebracht met speciale Americain kruiden en specerijen. De garnering bestaat uit verse bieslook en mini tomaatjes voor extra beleving. De makers van Ladessa inspireren jou met hapjes op basis van Tomaat Americain die niet mogen ontbreken in jouw vega picknickmand en waar je absoluut indruk mee gaat maken.

 • Bakkersbrood met Tomaat Americain en komkommer
 • Waldkorn mini beschuitjes met Tomaat Americain en oude kaas
 • Crostini’s met Tomaat Americain en rucola
 • Gevulde tomaten met Tomaat Americain
 • Gevulde mini paprika’s met Tomaat Americain
 • Gefruit water met munt, meloen en citroen

De voorbereidingen voor deze picknick zijn zo gedaan. Ladessa heeft diverse producten kant en klaar en al in de juiste hoeveelheid geportioneerd voor jou. Ook hebben wij alle recepten op een rij gezet, zodat je met een klik (hier) nog meer inspiratie kan opzoeken.

Bewegen tijdens je picknick
Wij winden er geen doekjes omheen. Nadat alle picknick hapjes en drankjes op zijn krijg je vaak een heerlijk verzadigd en slaperig gevoel. Je buik zit vol en je zou zo een dutje kunnen doen op je picknickkleed. Maar om deze bekende after dinner dip te voorkomen en om jullie picknickmiddag compleet te maken adviseren wij van Ladessa om lekker te gaan bewegen. Wij hebben de 5 leukste gezins beweegspellen op een rijtje gezet voor je:

 • Kubb. Het meest populaire outdoor spel uit Zweden waarbij je met houten stokken houten blokjes bij de tegenstander moet proberen om te gooien vanaf een afstand.
 • Flessenvoetbal . Deze vinden wij van Ladessa erg leuk met de lege picknickflessen. Je hebt alleen maar een bal en flessen nodig met water. Iedereen probeert met een bal de fles van de ander om te schoppen. Is je fles leeg, dan ben je af.
 • Fopbal. Iedereen staat in een kring met de handen op de rug. Iemand in het midden heeft een bal en die ‘fopt’ iemand uit de kring alsof hij de bal wilt gooien. Als de handen zichtbaar worden is die persoon af. Het kan ook zijn dat de bal echt gegooid wordt en dan moet hij gevangen worden en teruggegooid, anders ben je ook af.
 • Wie wat waar. Dit spelletje is ook heel leerzaam voor jong en oud. Verzamel uit de tuin, bos of straat allerlei voorwerpen zoals, takjes, bladeren, eikels, kastanjes, besjes, beukennootjes, etc. Leg alle voorwerpen op het picknickkleed. Iedereen zit rond het kleed en mag een tijdje naar de voorwerpen kijken. Je kunt alle voorwerpen even optillen en duidelijk vertellen wat het is en waar het eventueel voor dient in de natuur (op die manier is het spel ook leerzaam). Daarna leg je er een doek overheen en mag iedereen om de beurt raden wat er allemaal onder de doek ligt. Degene die de meeste voorwerpen kan opnoemen, heeft gewonnen. Je kan het spel ook moeilijk maken door een voorwerp weg te halen. Diegene die raadt wat er weg is heeft gewonnen.
 • Tikkertje. Een echt familie spel en al eeuwenoud. De tikker probeert een van de andere spelers aan te tikken met de hand. Als hij daarin slaagt, wordt de aangeraakte persoon de tikker en is de tikker vrij en moet proberen te ontkomen samen met de andere spelers.

De makers van Ladessa overtuigen jou!
Klaar voor deze picknick? Er is altijd wel een winkel in de buurt die Ladessa verkoopt. Benieuwd waar Ladessa bij jou in de buurt te koop is? Klik hier (link). Wij wensen jou een hele fijne vegetarische picknickmiddag!

Ladessa koelbox winactie

Onze picknickmand gaat ook mee met haar tijd. Wij hebben namelijk onze eigen koelbox to go! Een handzame en typisch Amerikaanse ontwerp met een handig handvat en precies genoeg ruimte om alle picknick hapjes in mee te nemen. Hip koel picknicken en in de mooie rode Ladessa kleur. Zo blijven al onze verse broodjes, sandwiches en wraps bovendien goed gekoeld.

Wij van Ladessa adviseren Lekker dik Smeren!

Heerlijke smeerbaar beleg voor ieder moment van de dag.
Van Filet Americain en Likkepot tot Hartige spreads en Vitello Tonnato, Ladessa smeert goed op iedere boterham. Of je die nu eet tijdens het ontbijt, lunch of lekker tussendoor. Met onze ruime keuze aan producten maak je in een handomdraai van jouw broodje een smakelijke, verantwoorde keuze of een waar feestmaal. We werden ooit beroemd met onze Filets in het zwarte bakje maar inmiddels vind je Ladessa in vele soorten en maten terug in supermarkten, bedrijfskantines én op broodjes buiten de deur. Geniet dus iedere dag van het beste met Ladessa! Kun je niet wachten?