SMEER JE BROODJE GEZOND

Een ode aan ons mooie landje!

Wat leven we toch in een mooi kikkerlandje. Onze prachtige uitgestrekte polders, de ruwe Noordzee, onze heerlijke bossen en glooiende heuvels… En wat dacht je van onze heerlijke Hollandse keuken… De oer-Hollandse eettradities mogen er zéker zijn! Dat heeft de makers van Ladessa geïnspireerd om juist in deze tijd een ode te brengen aan ons mooie Holland.

Lekker Hollands…

Onder de vlag ‘Lekker Hollands…’ komt Ladessa met typisch Hollandse variaties die je gewoon lekker dik kunt smeren. Want dat is bij Ladessa de vereiste: je moet er lekker dik mee kunnen smeren! Daarom presenteren we met vaderlandse trots, de eerste in deze nieuwe serie: Broodje Gezond. Het broodje dat we allemaal kennen en dat altijd bij iedereen in de smaak valt.

Een terechte klassieker: Broodje Gezond

Het ‘broodje gezond’ is nu typisch zo’n broodje dat er voor je gevoel altijd al is geweest. Lekker vertrouwd terwijl er heel veel variaties op zijn. Maar je weet dat ‘waar je in ons mooie landje een broodje gezond besteld’ het wel goed komt!

Wat is een broodje gezond nu eigenlijk?

De basis van een broodje gezond is eigenlijk een stuk stokbrood, maar het mag ook op een pistolet of bolletje. Het liefst allemaal wit. Het broodje wordt vervolgens belegd met ham, kaas, een gekookt eitje en wat groenten zoals tomaat. Om het helemaal af te maken wordt er wat mayonaise of een saus op basis van yoghurt aan toegevoegd. En juist deze basis ingrediënten vind je terug in Ladessa’s Broodje Gezond.

Waar de herkomst van dit alom bekende broodje ligt, weet eigenlijk niemand. Onze zuiderburen noemen het broodje Smos, Smoske of broodje Dagobert maar wie deze klassieker echt op zijn of haar naam mag schrijven is onbekend. Dat het sinds halverwege de jaren 90 een absolute hit op de menukaart is, is daarentegen niemand ontgaan. Het broodje gezond is ook vandaag de dag niet meer uit Hollandse keuken weg te denken. Zelfs niet toen het broodje in opspraak kwam omdat deze helemaal niet zo gezond bleek te zijn als de naam deed vermoeden. Het maakte voor deze klassieker niets uit. Het broodje gezond is nog steeds het meest populaire broodje op de lunchkaart. In alle variaties die er zijn. En juist daarom vinden we het bij Ladessa de hoogste tijd om deze klassieker een ode te brengen.

Smeer dus voortaan je boterham, bolletje, puntje, cracker, pistolet, beschuit of wat je maar wilt, lekker dik in met de nieuwe Ladessa Broodje Gezond. Want laten we eerlijk zijn, goed genieten is ook gezond!

Ga voor Ladessa’s Broodje Gezond naar een Deen Supermarkt bij jou in de buurt.

Wij van Ladessa adviseren… Lekker dik Smeren!

Heerlijke smeerbaar beleg voor ieder moment van de dag.
Van Filet Americain en Likkepot tot Hartige spreads en Vitello Tonnato, Ladessa smeert goed op iedere boterham. Of je die nu eet tijdens het ontbijt, lunch of lekker tussendoor. Met onze ruime keuze aan producten maak je in een handomdraai van jouw broodje een smakelijke, verantwoorde keuze of een waar feestmaal. We werden ooit beroemd met onze Filets in het zwarte bakje maar inmiddels vind je Ladessa in vele soorten en maten terug in supermarkten, bedrijfskantines én op broodjes buiten de deur. Geniet dus iedere dag van het beste met Ladessa! Kun je niet wachten?